Stærkt som bare...

  Armoracia rusticana, som er det latinske navn
for peberrod, tilhører korsblomsterne, plantes i
april, blomstrer i maj-juni og høstes fra medio
september. Planten består af en kødfuld rod og
elipseformede blade. Den formerer sig meget
villigt og kan let blive besværligt ukrudt i haven.
I årene 2003-2005 deltog Carlsens Peberrod,
sammen med en af kontraktavlerne og
Dansk Jordbrugsforskning, aktivt i kvalitet-
og sortsforsøg. Resultaterne heraf kan også
findes på internettet.
Peberrod indeholder dobbelt så meget
C-vitamin som citroner, og er rig på
mineraler, samt flygtige olier. Disse
fraspaltes ved rivning og høvling – der gør,
at vi har grædt for Dem igennem mere
end et halvt århundrede.


Fint revet peberrod
Den ældste variant er Fint revet peberrod, som er en meget fint forarbejdet vare, der primært bruges i saucer, flutes, på brød. Den er i butikkerne i poser med 40 gr.
Salgsforpakninger:
15 x 40 gr karton
6 x 850 gr bakke
Spande med variabelt indhold efter aftale


Høvlet peberrod
Den mest populære variant er Høvlet peberrod, en strimlet peberrod, som kan kendes på, at snittet minder om en tændstik. Den anvendes især til smørrebrød, wienerschnitzel og oksekød, og er blevet populær fordi en blender hurtigt kan lave den til revet og fordi den moderne husmor gerne serverer noget med ”bid” i. I butikkerne findes den i bægre med 50 gr.
Salgsforpakninger:
8 x 50 gr bakke
6 x 700 gr bakke
3½ kg spand

Peberrod Naturel Ubehandlet peberrod Peberrod Naturel leveres i poser med 1 kg samt kasser med 6 bakker a 80 gr.
Peberrod er en god ingrediens til syltning af drueagurker og rødbeder – giver både smag og konserverer.

Peberrod på tube
Endelig føres en handy variant Peberrod på tube. I butikkerne findes den i tuber med 100 gr.
Salgsforpakning:
10 x 10 tuber i æske





Produkt information Alle produkter er uden kunstig aroma og farve.
Der anvendes ikke GMO (gen-modificerede) produkter.
Alle bægre er med varesikring (en lille flig som skal brækkes af for åbning).